Nieuwe zendingsreis naar Roemenië (2015)

 

fotohulpbrief

Aan alle vrienden, belangstellenden, broeders en zusters, die ons elk jaar zo trouw steunen voor onze zendingsreizen naar Roemenië.

Hoewel Roemenië binnen de EU kwam, blijft de armoede en moeten er dagelijks nog veel te veel families lijden.  Het Noord-Oosten van Roemenië heeft zelfs de bijnaam “het zwarte gat van Europa”. De regio’s Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava en Neamt laten extreem hoge cijfers van armoede zien. Ook in voormalige industrie steden in Moldavië lijden veel families uiterste armoede.

aWP_001157Ook dit jaar zouden we weer graag naar Roemenië gaan, om onze broeders en zusters daar te helpen. Regelmatig bereiken ons berichten van families, die daar in armoede leven en zelfs de basis voor een minimaal levensonderhoud niet voor elkaar krijgen. De prijzen van voedsel, kleding, water en energie zijn de laatste jaren weer enorm gestegen. De crisis die al enkele jaren in Europa gaande is, heeft speciaal in deze landen tot veel faillissementen en het verlies van banen geleid, met voor Roemenië desastreuse gevolgen.

Kinderen hebben daar nog het meest onder te lijden. Doordat voldoende gezond eten, warmte en vers water ontbreekt, blijven de kinderen klein en ondervoed. Zij zijn dan ook nog meer ontvankelijk voor ziekten en infecties.

Zoals de meeste al weten, zouden we er zelf graag weer heen willen gaan, met een bus vol met nieuwe kinderschoenen en kinderkleding, om daarmee met name de arme kinderen te helpen. Tevens willen we de ouders die in krottenwijken leven, bemoedigen met Gods Woord en voor hen bidden. We kunnen u verzekeren dat ze al naar onze komst uitzien. We willen hen niet alleen over de liefde van Jezus vertellen, maar we willen ook echt iets doen om hen te helpen.

Er is ook een grote nood onder ouderen.
Oudere mensen in Roemenië leven veelal bij één van hun kinderen. Maar je hebt nu ook steeds meer eenzame ouderen, die alleen wonen en dus zichzelf moeten redden. Dit kan om verschillende redenen zijn: ze hebben soms geen kinderen/familie, maar steeds vaker zijn hun kinderen naar het buitenland gegaan, om daar een betere toekomst proberen op te bouwen en dus blijven ze alleen achter. Velen van hen leven aan de rand van het bestaan, we brengen die mensen o.a. een voedselpakket, bidden voor ze, brengen ze Gods Woord en kijken of we ze nog verder kunnen helpen.

Maar we kunnen het niet doen zonder de hulp van sponsors, daarom het vriendelijk verzoek, wilt u ons alstublieft weer helpen? We kunnen u verzekeren dat uw gift volledig besteed wordt aan het doel waar het voor gegeven wordt. Alle extra kosten voor bijvoorbeeld vervoer, worden door ons zelf gedragen. Verder werken we alleen met vrijwilligers, niemand ontvangt een salaris.

We beseffen natuurlijk dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om iets te geven. Maar we willen u vragen er in ieder geval voor te bidden en daarna te doen wat God in uw hart legt.

Meer info? www.hulp-oosteuropa.nl    of     KLIK HIER

Over HH

Our desire is to preach the gospel of God's love in different ways. Also we would like to help other people, if you are in trouble or you need advice.
Dit bericht werd geplaatst in Zending en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s